نقشه راه یک تریدر

متن سربرگ خود را وارد کنید

  • سازمان اطلاعاتی

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
  • اقتصاد پایه

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
  • گردشگری جهانی

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.

تریدینگ یا ترید چیست؟

ترید (Trade) یا معامله‌گری، یکی از اصطلاحات بنیادی در مفاهیم اقتصادی و به معنای خرید و فروش کالا یا خدمات است.

فرآیند ترید دو حالت دارد:

  1. خریدار با پرداخت هزینه به فروشنده، خدمات یا کالایی را دریافت می‌کند.
  2. هر دو طرف معامله به تبادل کالا یا خدمات با یکدیگر می‌پردازند.

در بازارهای مالی نیز اصطلاح “تریدینگ” را بسیار شنیده‌ایم. در این بازارها، دارایی‌های مورد معامله ما ابزارهای مالی (Financial Instruments) نام دارند که شامل اوراق قرضه (Bonds)، سهام شرکت‌ها (Stocks)، جفت ارزها (Currency Pairs)، قراردادهای آتی (معاملات فیوچرز) و ارزهای دیجیتال (Cryptocurrencies) هستند.

نترسید! این اصطلاحات را در طی روند آموزش ترید کردن فرا خواهید گرفت.

توجه داشته باشید که هرکدام از این ابزارها در بازارهای مخصوص به خود قابلیت ترید دارند.

اصطلاح تریدینگ برای معاملات کوتاه‌مدت (Short-term) استفاده می‌شود که در آن تریدرها در تایم فریم‌های کوتاه، دائما وارد پوزیشن معاملاتی شده و از آن خارج می‌شوند.

پوزیشن یا موقعیت معاملاتی در ترید چیست؟ زمانی که شما با هدف ترید، یک دارایی را خریده‌اید به معنای این است که یک پوزیشن یا موقعیت معاملاتی باز کرده‌اید. در واقع داشتن پوزیشن معاملاتی به معنای این است که یک ترید در جریان دارید و بخش یا همه پول شما وارد یک معامله شده است.

اما این تعریف جامع و کاملی از تریدینگ و ترید نیست. در واقع آموزش صفر تا صد تریدر شدن، شامل تعداد زیادی از اصطلاحات و مفاهیم و استراتژی‌ها مانند ترید روزانه، سوینگ ‌تریدینگ و … می‌شود. در ادامه با انواع این مفاهیم و استراتژی‌ها آشنا خواهیم شد.

معاملات ارزهای دیجیتال

مقایسه ترید با سرمایه‌گذاری

ترید را با مفهوم سرمایه‌گذاری اشتباه نگیرید.

سرمایه‌گذاری در مقایسه با ترید، رویکرد بلندمدت‌تری برای کسب سود به دنبال دارد.

در واقع در موضوع سرمایه‌گذاری؛ هدف سرمایه‌گذار، ایجاد ثروت در مدت زمان طولانی است. علاوه براین؛ سرمایه‌گذاران در اکثر مواقع با استفاده از تحلیل بنیادی فرصت‌های مناسب سرمایه‌گذاری را کشف می‌کنند و با توجه به ماهیت بلند‌مدتی که رویکرد سرمایه‌گذاری دارد، خود را درگیر نوسانات کوتاه‌مدتی قیمت نمی‌کنند.

اما در مقابل؛ تریدرها به دنبال استفاده از نوسان‌های قیمتی در بازه‌های کوتاه‌مدت هستند. در واقع تریدرها تعداد دفعات زیادی وارد پوزیشن‌های معاملاتی شده و با کسب مقداری سود از آن‌ها خارج می‌شوند.

با توجه به این رویکرد؛ تریدرها به دنبال سود زیادی در هر معامله نیستند؛ چراکه تعداد معاملات بالای تریدرها می‌تواند باعث رشد زیاد سرمایه آن‌ها در بلندمدت شود.

اکنون ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که کدام روش بهتر است؟ برای تصمیم‌گیری در این‌باره، به شما پیشنهاد می‌کنیم که در ابتدای کار، درباره بازارهای مالی مختلف تحقیق کنید و آموزش ببینید.

با گذشت زمان و با کسب تجربه، یاد خواهید گرفت که کدام روش با توجه به اهداف مالی، شخصیت و روش‌های معاملاتی شما مناسب‌تر است.

به نقل از سایت Techopedia:

معامله ارز دیجیتال شامل استراتژی‌های کوتاه‌مدت برای کسب سود از نوسانات بازار است، در حالی که سرمایه‌گذاری ارز دیجیتال بر افزایش ارزش بلندمدت تمرکز دارد.

متن اصلی:

Crypto trading involves short-term strategies to profit from market volatility, while crypto investing focuses on long-term appreciation.

نقشه راه تریدر

روش تحلیلی در ترید چیست؟

بعد از بررسی تفاوت‌های میان تریدر و سرمایه‌گذار در آموزش تریدینگ، نوبت به معرفی روش‌های تحلیل در ترید می‌رسد.

انجام تحلیل، یکی از مهمترین ابزارهای تریدر برای کسب سود است. تحلیل‌ها، روش‌هایی هستند که با استفاده از آن بتوانید موقعیت‌های معاملاتی مناسب را پیدا کنید.

دو ابزار و روش اصلی که برای این منظور استفاده می‌شوند عبارتند از: تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis)  و تحلیل تکنیکال (Technical Analysis). انواع تحلیل‌های دیگر نیز برای ترید در بازارها استفاده می‌شود بطور مثال تحلیل سنتیمنتال (sentiment analysis) که بحث مفصلی دارد. به همین دلیل فعلا در این بخش به تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال می‌پردازیم.

نقش تحلیل بنیادی در آموزش ترید

تحلیل بنیادی برای ورود به معاملات مختلف، یکی از پایه‌های اساسی آموزش تریدر شدن محسوب می‌شود.

در تحلیل بنیادی سعی داریم که موارد تاثیرگذار بنیادی بر روی یک بازار را مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین، برای انجام تحلیل بنیادی نیاز به آشنایی با مفاهیم پایه‌ای آن بازار داریم.

فرض کنید که قصد انجام تحلیل بنیادی برای یک شرکت فعال در حوزه پتروشیمی را دارید. در این صورت باید با روش‌های فرآوری محصولات، هزینه‌های تولید، مقاصد فروش، برنامه‌های اقتصادی مرتبط با شرکت و … آشنا شوید.

%D8%AA%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%84 %D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%AF%DB%8C

برای تحلیل بنیادی در حوزه ارزهای دیجیتال نیز نیازمند دانش فنی و دانش اقتصادی برای بررسی پروژه‌ها هستید.

از آن‌جایی که تحلیل بنیادی فرآیند سخت و پیچیده‌ای دارد، معمولا برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت از آن استفاده می‌شود.

اما برخی از تریدرها که تریدهای کوتاه مدت انجام می‌دهند از این روش نیز استفاده می‌کنند.

از ویژگی‌های مثبت تحلیل بنیادی این است که با یکبار تحلیل، تا مدت طولانی نیاز به بررسی وضعیت بازار نخواهید داشت. از طرفی؛ نقطه ضعف این روش سختی آن و متغیر بودن آن در بازارهای مختلف است.

نقش تحلیل تکنیکال در آموزش ترید

دومین ابزار مورد نیاز شما برای ورود به بازارهای مالی، استفاده از تحلیل تکنیکال است.

در تحلیل تکنیکال فرض بر این است که تمام اتفاقات بنیادی بر روی قیمت اثر گذاشته و اثر می‌گذارد. به همین خاطر در تحلیل نموداری یا تکنیکال، تمرکز بر خواندن نمودار قیمتی ارز یا هر دارایی دیگر است.

به این ترتیب؛ اگر بتوانید از روی نمودار قیمت برای ترید دارایی، یک برنامه یا استراتژی بدست آورید، دیگر نیازی به انجام تحلیل بنیادی نخواهید داشت.

از مزایای مهم تحیل تکنیکال این است که پایه و اساس آن برای تمام بازارهای مالی تقریبا یکسان است. شما با یادگیری ترید از طریق تحلیل تکنیکال، می‌توانید به تحلیل و ترید دارایی‌ها در بازارهای مختلف اعم از بورس یا بازار ارز دیجیتال یا فارکس بپردازید.

روش‌ها و ابزارهای مختلفی برای تحلیل تکنیکال وجود دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از: خطوط روندها، اندیکاتورهای مهم، پرایس‌اکشن، الگوهای کلاسیک و الگوهای هارمونیک.

برای یادگیری سریع‌تر و جامع‌تر تحلیل تکنیکال دوره‌های آموزشی حضوری و غیرحضوری را  ببینید.

مقایسه تحلیل بنیادی با تحلیل تکنیکال در ترید

اگر می‌خواهید بدانید که تحلیل تکنیکال بهتر است یا تحلیل بنیادی؛ باید بگوییم که پیش از انتخاب هریک، توجه به نکات زیر ضروری است:

  • برای استفاده از تحلیل بنیادی در ترید، حتما باید بازاری را برای ترید انتخاب کنید که دانش و سواد کافی برای تحلیل موارد تاثیرگذار بر آن را داشته باشید.
    • برای بهره بردن از تحلیل بنیادی، نوع ترید شما باید بلندمدت باشد تا بتوانید تمام پارامترهای تاثیرگذار را بررسی کنید.
  • به دلیل اینکه که در تحلیل بنیادی نیاز به زمان و انرژی زیاد هست، باید بتوانید دقت و تمرکز بالایی صرف تحلیل کنید.
  • برای استفاده از تحلیل تکنیکال، بایستی آشنایی نسبی با ابزارهای تحلیل تکنیکال و تسلط کامل به برخی از آن‌ها داشته باشید.
  • یادگیری اصول تحلیل تکنیکال نسبت به تحلیل بنیادی بسیار راحت‌تر است؛ تنها باید مدت زمان معینی را به یادگیری مهارت‌ها اختصاص دهید.
  • در تحلیل تکنیکال می‌توانید انواع سبک‌های ترید را برای کسب سود انتخاب کنید؛ البته این انتخاب با توجه به ابزار معاملاتی و شخصیت شما تعیین می‌شود.
  • از آنجایی که تحلیل تکنیکال در تمام بازارها کاربرد دارد، شما محدود به یک بازار نخواهید شد.

با توجه به ویژگی‌هایی که ذکر کردیم، تا حدودی می‌توانید روش تحلیل مناسب خود را پیدا کنید. بیشتر تحلیلگران معمولا به منظور گرفتن نتیجه بهتر، از هر دو ابزار تحلیل برای ورود به بازار استفاده می‌کنند.

آشنایی با انواع ترید

انواع سبک‌های ترید به مدت زمان فعالیت تریدرها و نحوه انجام معاملات آن‌ها اشاره دارد.

در این بخش قصد داریم تا روش‌های مختلفی که تریدرها برای انجام معاملات خود در بازارهای مالی به کار می‌گیرند را شرح دهیم:

ترید روزانه (Day Trading)

از معروف‌ترین روش‌های انجام معامله در بازارهای مالی، دی تریدینگ یا ترید روزانه است.

ترید روزانه به معنای ورود و خروج به یک موقعیت معاملاتی در همان روز است. بنابراین در این روش، تریدرها قصد دارند که در یک روز، سود خود را از تغییرات قیمتی به دست آورند.

به عبارت دیگر، شخصی که ترید روزانه انجام می‌دهد، در یک روز وارد یک ترید می‌شود و در همان روز ترید را می‌بندد.

اصطلاح ترید روزانه، از بازارهای مالی سنتی نشات گرفته است؛ به دلیل اینکه در این بازارها، معاملات در ساعات خاصی از روز باز است و بعد از این ساعات امکان ترید وجود ندارد. بازارهای مالی در خیلی از کشورها مانند ایران، در ساعاتی از روز و به مدت محدودی فعال هستند.

بنابراین در این بازارها، تریدرهای روزانه تمام موقعیت‌های ترید خود را در انتهای زمان کاری بازار می‌بندند و هرگز با پوزیشن باز، سراغ روز کاری بعد نمی روند.

بسیاری از تریدرها به دلیل اینکه ممکن است پس از تعطیلی بازار، اتفاقاتی رخ دهد که روی بازارها تاثیر منفی داشته باشد، از ترید روزانه استفاده می‌کنند.

بازارهای مالی پرطرفدار برای تریدرها مانند فارکس (Forex) و بازار ارزهای دیجیتال، به صورت 24 ساعته فعال هستند. مخصوصا بازار ارزهای دیجیتال که در تمام روزهای سال فعالیت دارد. در چنین بازارهایی که محدودیت زمانی معامله به شکل سنتی وجود ندارد، تعریف ترید روزانه نسبت به آنچه که گفتیم، متفاوت است.

معمولا تریدرها در ترید روزانه، از ر‌وش‌های مختلف تحلیل تکنیکال مانند پرایس اکشن، استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است با توجه به اینکه نوسانات بازار در طی روز ممکن است زیاد باشد، ترید روزانه می‌تواند سود یا ضرر زیادی نصیب معامله‌گران کند.

بیشتر بخوانید: استراتژی‌های ترید روزانه ارز دیجیتال

ترید روند (Trend Trading)

در ترید روند، معاملات گاهی برای مدت طولانی (معمولا حدود چند ماه) باز می‌مانند.

همانطور که از نام این روش مشخص است؛ معامله‌گران در آموزش ترید روند سعی می‌کنند که سودهای خود را با ترید در راستای روند‌ها به دست آورند. در واقع  تریدرها در روند صعودی، وارد معامله خرید (Long) و در روند نزولی وارد معامله فروش (Short) می‌شوند.

معمولا از تحلیل تکنیکال در تریدهای روند استفاده می‌شود، اما این بدان معنا نیست که تحلیل بنیادی در این روش کاربردی ندارد؛ بلکه  تریدرها از روش‌های متعددی برای شناسایی روند و تغییر روندها استفاده می‌کنند.

در ترید روند تریدرها با تحلیل به روند بازار در ماه‌های آینده دست پیدا کرده و از تحلیل تکنیکال، برای یافتن نقاط ورود و خروج به بازار کمک می‌گیرند.

نکته‌ای که در این نوع ترید مهم است این است که تریدر همواره باید احتمال تغییر روند را در نظر داشته باشد. برای این منظور می‌توان از میانگین متحرک‌ها، خط روند و سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال استفاده کرد.

برای معامله‌گران مبتدی، در صورت مدیریت ریسک، یکی از بهترین گزینه‌ها آموزش ترید روند است که می‌توانند در ابتدای معامله‌گری خود از آن استفاده کنند.

سویینگ تریدینگ (Swing Trading)

یکی از معروف‌ترین استراتژی‌های بلندمدت در ترید کردن، سویینگ تریدینگ است.

در این روش، پوزیشن ترید می‌تواند به مدت چند هفته تا نهایتا یک ماه باز بماند. از نظر زمانی می‌توان این روش را یک روش بین ترید روزانه و ترید روند در نظر گرفت.

تریدر در ترید سویینگ، معمولا به دنبال استفاده از موج‌های نوسانی چند روزه یا چند هفته‌ای در بازارهای مالی است. سویینگ تریدرها معمولا از تحلیل تکنیکال، برای اجرای ایده‌های معاملاتی خود استفاده می‌کنند.

برای تریدرهای مبتدی ممکن است سویینگ ترید یک سبک راحت‌تر باشد.

از مزایای مهم ترید سویینگ نسبت به ترید روزانه این است که برای پیگیری روند ترید در این روش، زمان کمتری صرف می‌شود.

علاوه بر این؛ در سویینگ تریدینگ، تریدرها زمان کافی برای واکنش نسبت به نوسانات بازار را در اختیار دارند و می‌توانند با فکر بیشتری تصمیم‌گیری کنند.

بیشتر بخوانید: بهترین روش ترید ارز دیجیتال

اسکالپ تریدینگ (Scalp Trading)

اسکالپ تریدینگ یکی از سریع‌ترین نوع ترید است که در آن اسکالپرها، به دنبال کسب سود از روندهای بلندمدت نیستند.

در این استراتژی، تریدرها به دنبال سودهای کوچک ولی پرتکرار از بازار هستند.

در اسکالپ تریدینگ، تریدرها معاملات خود را به مدت طولانی باز نگه نمی‌دارند و ممکن است بین ورود به ترید و بستن آن، تنها چند ثانیه طول بکشد.

به همین دلیل، به اسکالپ تریدینگ، معاملات با فرکانس بالا (High Frequency Trading) نیز می‌گویند.

چنانچه معامله‌گری بتواند نوسانات پرتکرار و مرتب را در یک بازار مشاهده کند، استراتژی اسکالپ تریدینگ برایش بسیار سودآور خواهد بود.

البته توجه داشته باشید که روش اسکالپ در بازارهایی مناسب است که نقدینگی در آن‌ها بالا باشد و ورود و خروج پول دائمی و با سرعت خوبی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اسکالپ در ارز دیجیتال

%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D8%A7%D9%84%D9%BE %D8%AA%D8%B1%DB%8C%D8%AF%DB%8C%D9%86%DA%AF

هدف تریدرهای اسکالپ یا نوسان گیر، کسب سود هر چند جزیی در بازه‌ زمانی چند دقیقه تا چند ساعت است.

شایان ذکر است که ترید اسکالپ یک روش پیشرفته آموزش ترید است و به دلیل پیچیدگی که در آن وجود دارد، به معامله‌گران مبتدی توصیه نمی‌شود.

پوزیشن تریدینگ (Position Trading)

این سبک تریدینگ، شامل طولانی‌ترین دوره زمانی است و تریدها در آن معمولا در دوره ماهانه تا سالانه انجام می‌شود.

در این روش تریدرها، از ترکیب تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال در خرید و فروش استفاده می‌کنند.

برای تحلیل دوره‌های زمانی طولانی‌مدت در پوزیشن تریدینگ، اغلب از نمودارهای هفتگی در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود.

معمولا در این سبک از تریدینگ، نوسانات کوتاه‌مدت دارایی مدنظر نادیده گرفته می‌شود و هدف شخص، کسب سود از روندهای میان‌مدت و بلند‌مدت‌تر است.

این سبک از ترید، شباهت زیادی به سرمایه‌گذاری دارد.

در نهایت در جدول زیر می‌توانید 4 سبک اصلی آموزش کامل ترید و دوره‌های زمانی هرکدام را مشاهده کنید:

پوزیشن تریدینگ
بلندمدت: چندماه تا چندسال
تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال
سوینگ تریدینگ
کوتاه‌مدت: چندروز تا چندهفته
تحلیل تکنیکال
ترید روزانه
کوتاه‌مدت: در طول روز
تحلیل تکنیکال
اسکالپ تریدینگ
بسیار کوتاه‌مدت: چندثانیه تا چنددقیقه
تحلیل تکنیکال + استفاده از بات‌ها و نرم‌افزار معاملات خودکار
ترید روند
کوتاه یا بلندمدت
تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی

کدام سبک ترید برای شما مناسب است؟

به عنوان شخصی که قصد آغاز کردن ترید را دارد باید بررسی کنید کدام سبک برای شما مناسب‌تر است.

معیارهایی که باید در نظر بگیرید، عبارتند از:

  • میزان سرمایه شما
  • میزان زمانی که می‌توانید برای معامله اختصاص دهید
  • میزان تجربه‌ای که در ترید دارید
  • ویژگی‌های شخصیتی
  • سطح تحمل ریسک

 به طور کلی یک رابطه معکوس بین بازه زمانی معاملات و مقدار زمانی که باید برای ترید صرف کنید وجود دارد.

به طور مثال؛ پوزیشن تریدرها ممکن است فقط چند ساعت در هفته برای بررسی و مدیریت معاملات‌شان نیاز داشته باشند ولی اسکالپ تریدرها نیاز است تا کل روز کاری را به شکلی فعالانه برای ترید اختصاص دهند.

بسیاری از فعالان بازار، زمانی که قصد ترید کردن دارند، چه سرمایه‌گذار باشند و چه تریدر، در یک دسته از این سبک‌های معاملاتی جا نمی‌گیرند؛ زیرا همواره در حال انجام معاملات در دوره‌های زمانی مختلف هستند. مثلا ممکن است یک پوزیشن تریدر، دست به معاملاتی بسیار کوتاه‌مدت‌تر در طول روز نیز بزند.

به طور کلی برای تشخیص اینکه کدام سبک معاملاتی برای شما مناسب‌تر است، نیاز به تجربه دارید تا متوجه شوید با کدام سبک راحت‌تر هستید. علاوه بر این؛ نوع بازار نیز در انتخاب سبک معاملاتی تاثیر دارد.

مثلا در بازار سهام تهران، اسکالپ تریدینگ به دلیل وجود کارمزد بالای معاملات و مالیات، استراتژی چندان سودآوری نیست و این سبک معاملاتی برای بازار ارزهای دیجیتال به دلیل وجود پلتفرم‌های معاملاتی با کارمزد بسیار پایین، مناسب‌تر است.

مناسب‌ترین بازار برای ترید کدام است؟

بعد از آموزش ترید، انتخاب بازار مهمترین موضوعی است که سر راه شما قرار دارد.

ارز دیجیتال و فارکس دو بازار محبوب برای ترید هستند.

انتخاب بازار مناسب برای ترید را ‌می‌توان از دو دیدگاه متفاوت مورد بحث و بررسی قرار داد:

  1. ویژگی‌های مربوط به بازارها؛ که در هر بازاری با توجه به افراد حاضر در آن، نوع فعالیت در آن بازار با دیگر بازارها متفاوت است. یعنی ممکن است ویژگی‌های یک بازار به گونه‌ای باشد که برای ما مناسب نباشد.
  2. میزان ریسک‌پذیری؛ اینجا میزان ریسک‌پذیری و دانش فرد از جمله ویژگی‌هایی است که می‌تواند به حضور او در بازارهای مالی کمک کند.

در این بخش قصد داریم تا 2 بازار فارکس و ارزهای دیجیتال را به همراه مزایا و معایب آن‌ها بررسی کنیم:

ترید کردن در بازار ارزهای دیجیتال

رشد ارزهای دیجیتال، فرصتی مناسب برای ایرانیان مشتاق به آموزش ترید ایجاد کرده زیرا محدودیت‌های بسیار کمتری در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد.

به این ترتیب یک شخص عادی به سادگی و بدون داشتن شرایط خاص می‌تواند خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران را انجام دهد.

با این حال؛ آموزش ترید در این بازار فرآیند پیچیده‌تری نسبت به فارکس دارد. اما بعد از آشنایی با بازار، کار تریدر ساده‌تر خواهد بود.

برای آغاز کردن ترید در بازار ارزهای دیجیتال، ابتدا شخص باید ریال خود را به تتر (یا هر ارز دیجیتال پرطرفدار دیگری که با ریال قابل خرید است) تبدیل کند، سپس ارز دیجیتال را در یک پلتفرم معاملاتی مناسب وارد نماید.

بعد از آن می‌تواند در پلتفرم مورد نظر خود، اقدام به ترید کند.

مزایای ترید در ارزهای دیجیتال

  • کسب درآمد دلاری
  • قابلیت انجام معاملات با بات‌ها و نرم‌افزارهای خودکار
  • بدون نیاز به پیش‌شرط (البته آموزش دیدن لازم است)
  • نوسانات بسیار مناسب برای ترید روزانه
  • معاملات 24 ساعته / 7 روز هفته / 365 روز سال
  • کارمزد پایین برای ترید
  • امکان استفاده از اهرم معاملاتی
  • وجود تنوع بسیار زیاد در ارزها و صرافی‌ها

معایب ترید در ارزهای دیجیتال

  • ریسک‌هایی مانند هک‌شدن کیف پول و مسدود شدن حساب (بخوانید: ولت چیست؟)
  • نبود قوانین شفاف و بدون پشتوانه بودن
  • نوسانات بسیار شدید که می‌تواند یک عیب محسوب شود
  • آسیب پذیر بودن در برابر دستکاری بازار

ترید کردن در بازار بین‌المللی تبادلات ارزی (فارکس)

فارکس اصطلاحی است برگرفته از دو کلمه‌ Foreign Exchange که به معنی تبادل پول خارجی است. به بیان ساده‌تر، فارکس بازاری برای تبدیل ارزهاست.

بازار فارکس از نظر حجم معامله، بزرگ‌ترین بازار است و قابلیت نقدشوندگی بالایی دارد. بنابراین؛ امکان ورود و خروج به آن با هر یک از ارزهای عمده‌ دنیا در کسری از ثانیه وجود دارد.

غیر از بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ، معامله‌گران خرد بسیاری نیز در این بازار به ترید می‌پردازند تا از حجم عظیم گردش پولی این بازار که روزانه حدود 3 تا 4 تریلیون دلار است، سود بدست آورند.

مزایای ترید در بازار فارکس

  • بالاترین حجم معاملات در بین بازارها (گردش تریلیون دلاری)
  • کسب درآمد دلاری
  • قابلیت انجام معاملات با بات‌ها و نرم‌افزارهای خودکار
  • آغاز ساده و بدون نیاز به پیش‌شرط
  • نوسانات مناسب برای ترید روزانه
  • یک بازار پایدارتر از ارز دیجیتال

معایب ترید در بازار فارکس

  • عدم دسترسی به بروکرهای درجه یک (در ایران)
  • آمار موفقیت پایین به دلیل رقابت شدید تریدرها
  • احتمال کلاهبرداری و نبود شفافیت در کار برخی از بروکرها
  • نیاز به مهارت نسبتا بالاتر

در جدول زیر معایب و مزایا بازارها را بطور یکجا مشاهده کنید:

%D9%85%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%A7 %D9%88 %D9%85%D8%B9%D8%A7%DB%8C%D8%A8 %D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C %D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C

مزایا و معایب بازارهای مالی در یک نگاه

نکات اولیه ترید کردن

ویژگی تریدرهای موفق و ناموفق

چگونه ترید کنیم؟

همه این توضیحات را خوانده‌اید ولی از کجا باید آغاز کرد؟

ابتدا باید بررسی کنید که آیا شما برای آموزش ترید مناسب هستید یا نه؟ شاید تیپ شخصیت شما برای ترید کردن سازگار نباشد.

ترید نیاز به زمان کافی، صبر، یادگیری مداوم، یادداشت برداری، اصلاح اشتباه و صرف زمان در پشت کامپیوتر دارد.

اگر بخواهید ترید کنید، باید با ضرر کردن‌های گاه و بیگاه راحت باشید. ضرر جزئی از حرفه‌ی ترید است ولی یک تریدر موفق، سودهایش بیشتر و ضررهایش کمتر هستند در نتیجه، برایند معاملاتش سودده است. در مقاله “چگونه یک ترید موفق شویم” در خصوص راهکارهای تبدیل شدن به یک تریدر موفق توضیح داده‌ایم.

با وجودیکه ترید را می‌توان از طریق موبایل نیز انجام داد، اما اغلب اوقات برای کار با نرم‌افزارها، بررسی بهتر بازار و انجام کارهای دیگر مرتبط با ترید نیاز به کامپیوتر داشته باشید.

پس از آن باید بازار مناسب با شرایط خودتان را انتخاب کنید. در همه بازارها نوسان و فرصت سود وجود دارد.

پس از انتخاب بازار، باید پول خودتان را را وارد آن بازار کنید. انجام این کار در بازارها متفاوت است.

در فارکس نیاز به بروکر دارید، در حالیکه در ارزهای دیجیتال با پلتفرم‌های معاملاتی و صرافی‌ها سروکار خواهید داشت.

صفحات مرتبط زیر را برای اطلاعات تکمیلی ببینید:

مراحل اصلی ترید:

  1. در صرافی و یا بروکر حساب باز کنید (بخوانید: بهترین بروکر فارکس)
  2. قبل از وارد کردن هرگونه پول به حساب ترید، آغاز به یادگیری اصول بازارها و اصول تحلیل تکنیکال کنید. برای یادگیری تحلیل تکنیکال در این صفحه کلاس‌های آنلاین و حضوری را ببینید
  3. پس از اینکه درک اولیه از بازارها و نحوه تحلیل پیدا کردید بهتر است در حساب‌های دمو و غیرواقعی ترید کنید
  4. ترید کردن نیاز به تمرین دارد. با پول کم به ترید واقعی بپردازید و اصولی که یاد می‌گیرید را پیاده کنید
  5. تحلیل‌های حرفه‌ای‌ها را بخوانید، پیگیر بازار باشید، سعی کنید با وجودیکه اطلاعات آموزش ترید و تحلیل درون ذهن‌تان می‎ریزید مستقل فکر کنید
  6. با نوشتن ژورنال ترید، نقایص و اشتباهات خودتان را بیابید > ژورنال نویسی ترید
  7. طمع را کنار بگذارید، بخشی از سودهایی که از بازار بدست می‌آورید را از بازار خارج کنید

کدام ارزها را ترید کنیم؟

ترید ارزهای دیجیتال به دلیل تنوع بالای استراتژی‌ها، ارزهای مختلف و صرافی‌ها ممکن است گیج کننده باشد.

برای ترید کردن به عنوان یک تازه‌کار، بهتر است از ارزهای دیجیتال پایدارتر کار خودتان را آغاز کنید.

1. بیت‌کوین

به عنوان بزرگترین ارز دیجیتال، یکی از بهترین گزینه‌ها برای تریدرهاست. از نظر حجم معاملات و ارزش بازار بالاتر از همه قرار دارد و همین موضوع می‌تواند شرایط مناسبی برای ترید با حجم بالا برای تریدرها فراهم کند.

ترید بیت‌کوین اغلب در برابر تتر انجام می‌شود (BTC/USDT) که یکی از جفت ارزهایی است که بیشترین حجم معاملات را دارد. تتر (USDT) از آن جهت که یک استیبل کوین – ارز دیجیتال با ارزش پایدار و معادل دلار آمریکاست – و به راحتی قابلیت نقد شدن به ریال را دارد جفت مناسبی برای ترید محسوب می‌شود.

2. اتریوم

بزرگترین پلتفرم قراردادهای هوشمند که اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز زیادی روی آن ایجاد شده، محبوبیت زیادی کسب کرده است. این ارز دیجیتال نیز به خاطر حجم معاملات بالا، روش‌های ترید متنوع در برابر سایر ارزها (مخصوصا در صرافی‌های غیرمتمرکز) می‌تواند یک گزینه برای ترید در برابر تتر و همینطور ترید آلتکوین‌ها باشد. (به هر ارز دیجیتالی غیر از بیت‌کوین، آلتکوین می‌گویند).

3. ریپل

جامعه کاربران این ارز بسیار گسترده است، با وجودیکه گاهی نوسانات شدیدی به خاطر اخبار پیرامون خود تجربه می‌کند از محبوب‌ترین ارزها برای ترید است. ریپل می‌تواند همچنین به راحتی در ایران نقد شود و در بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی خرید و فروش می‌شود.

4. بایننس کوین

بایننس یکی از بزرگترین صرافی‌های ارز دیجیتال، ارز دیجیتال مخصوص به خود با نماد (BNB) را دارد. این ارز کاربردی مشابه اتریوم دارد و همچنین برای پرداخت کارمزد معاملات در صرافی بایننس و سایر کاربردها مورد استفاده قرار می‌گیرد. حجم معاملات بالا و نوسانات خوب باعث شده این ارز یک ارز محبوب برای ترید باشد.

5. سولانا

ارز بومی یکی از سریعترین بلاک‌چین‌ها با نماد (SOL) ارزی که تقریبا در همه صرافی‌ها می‌توانید آنرا بیابید و به دلیل حجم معاملات بالا و ارزش بازار مناسب، گزینه خوبی برای ترید است.

ملاک‌های انتخاب ارز مناسب برای ترید کردن:

  • ارزش بازار (Market cap): هرچقدر ارز بازار یک ارز کمتر باشد، معمولا میزان نوسانات شدیدتر است. ارزهایی که ارزش بازار و قدمت بیشتری دارند از پایداری و اعتبار بیشتری برخوردارند.
  • حجم معاملات (Trading Volume): حجم معاملات بالاتر، امکان ترید با هزینه کمتر (به دلیل فاصله کم قیمت خرید و فروش) و تکمیل شدن سریعتر سفارشات، امکان ترید با حجم بالا در بازه زمانی کوتاه را ممکن می‌کند.
  • اخبار آینده و تاثیرپذیری از رسانه: ممکن اخبار خاصی که روی برخی از ارزهای دیجیتال و جفت ارزهای فارکس تاثیرگذار است در انتظار انتشار باشد. تاثیر اخبار روی بازارها همیشه وجود داشته و مثبت یا منفی بودن اخبار آتی باید در انتخاب دارایی که برای ترید انتخاب می‌کنید موجود توجه قرار گیرد.
  • احتمال دستکاری قیمت: برخی از ارزهای دیجیتال صرفا به هدف پامپ و دامپ و کلاهبرداری به وجود می‌آیند. در برخی دیگر نیز به دلیل وجود ارزش بازار پایین یا حجم معاملات پایین، احتمال دستکاری قیمت بسیار زیاد است. در ارزهای دیجیتال که هم ارزش بازار هم حجم معاملات بالایی دارند (ترجیحا باید 1 میلیارد ارزش بازار و 100 میلیون حجم معاملات روزانه) احتمال دستکاری قیمت کمتر، و تحلیل‌پذیر بودن ارز بیشتر است.
  • میم‌کوین‌ها (ارزهای دیجیتالی مانند دوج کوین و شیبا) به دلیل نوسانات زیاد و پتانسیل رشد بالایی که در بازار صعودی دارند می‌توانند گزینه‌های پرریسک‌تری برای ترید باشند.
  • به عنوان تازه‌کار از ارزهای جدید که اغلب در صرافی‌های غیرمتمرکز مانند Uniswap و pancakeswap لیست می‌شوند خودداری کنید.

از کدام کیف پول برای ترید استفاده کنیم؟

کیف پول ارز دیجیتال که اغلب به صورت یک نرم‌افزار یا اپلیکیشن است، برای دریافت، نگهداری و ارسال ارز دیجیتال استفاده ‌می‌شود.

کیف پول‌هایی که تریدرها استفاده می‌کنند انواع مختلفی دارند، پرکاربرترین آنها کیف پول داخلی صرافی‌هاست. با افتتاح حساب تریدر در یک صرافی، بطور خودکار به کیف پول خود در صرافی دسترسی پیدا می‌کند. این کیف پول‌ها در صرافی‌ها با عناوینی مانند my wallet – کیف پول من – موجودی ارزها و… می‌توانید ببینید.

از نظر فنی، با کیف پولی که در صرافی دارید می‌توانید ارزها را از آدرس دیگری دریافت کنید و نیازی به کیف پول شخصی جداگانه نداشته باشید. ولی کیف پول شخصی (کیف پول‌های نرم‌افزاری که روی گوشی یا کامپیوتر شما قابل نصب است) از آن جهت اهمیت دارند که فقط خودتان بر روی آنها کنترل دارید و کنترل آن در دست صرافی نیست.

اگر با ترید کردن سود کنید ولی موجودی کیف پول‌تان را از دست دهید، همه تلاش‌هایتان بی‌فایده بوده است.

انواع کیف پول برای ترید بطور خلاصه:

  • کیف پول نرم‌افزاری: بصورت یک اپ روی موبایل یا نرم‌افزار روی دسکتاپ شما نصب می‌شوند، رایگان هستند و امنیت متوسطی دارند
  • کیف پول‌های سخت‌افزاری: یک دستگاه سخت افزاری هستند که نمونه‌ها و شکل‌های مختلفی دارند. یکی از مشهورترین این کیف پول‌ها، لجر نانو X و S هستند که می‌توانید آنها را از برخی از فروشگاه‌های سخت‌افزاری یا بصورت آنلاین تهیه کنید.
  • کیف پول‌های تحت وب: کیف پولی که در حساب کاربری شما در صرافی ایجاد می‌شود جز این کیف پول‌ها هستند.

تریدرهای حرفه‌ای دارای یک کیف پول سخت‌افزاری (لجر نانو X و موارد مشابه) هستند تا امنیت ارزهای دیجیتال‌شان را به بیشترین حد برسانند.

انتخاب کیف پول از آن جهت اهمیت زیادی دارد که در ارزهای دیجیتال، تراکنش‌ها غیرقابل برگشت و اغلب غیرقابل بازیابی هستند. یک اشتباه می‌تواند مبالغی که بدست آورده‌اید را نابود کند.

ویژگی کیف پول مناسب برای ترید ارز دیجیتال:

  • دسترسی راحتی به آن داشته باشید
  • با ویژگی‌های امنیتی، اطمینان بالایی از نظر هک نشدن داشته باشد
  • شبکه‌ها و ارزهای موردنیازتان را پشتیبانی کند
  • ترجیحا در کیف پول امکان تبدیل ارزها را داشته باشد

اگر در ابتدا امکان هزینه کردن برای خرید کیف پول سخت‌افزاری ندارید، کیف پول تراست ولت این گزینه‌ها را تا حد زیادی داراست ولی اقدامات خود شما نیز در حفظ امنیت کیف پول اهمیت دارد

به عنوان یک تریدر، مجبور خواهید بود بخشی از مبالغ خود که برای ترید از آن استفاده می‌کنید را در صرافی‌های متمرکز (مانند نوبیتکس و MEXC) نگهدارید. برای حفظ امنیت موجودی‌تان در صرافی‌ها، حتما ورود دو مرحله‌ای را از طریق اپلیکیشن Google Authenticator یا سایر اپ‌های ورود دو مرحله‌ای فعال کنید.

تفکر صحیح یک تریدر موفق

‌بسیاری از اوقات تریدرها فقط روی نتیجه کار تمرکز می‌کنند که آیا سودی از ترید بدست آورده‌اند یا نه.

زمانی که به عنوان یک تازه‌کار آغاز به کار کردید، افتادن در این دام بسیار ساده است.

به عنوان یک تازه‌کار فکر می‌کنید تریدهای شما یا سیاه است یا سفید (حد وسطی وجود ندارد) یا سود می‌کنید یا زیان، یا شکست می‌خورید یا برنده می‌شوید.

مشکل این نوع طرز فکر، در جستجو بودن برای یک ترید بی‌نقص است. بنابراین اشتباه است که بخواهید همیشه برنده باشید.

نیازی هم به همیشه برنده بودن نیست، حتی اگر 60 یا 50 درصد تریدهای شما سود داشته باشند، در گذر زمان می‌توانید حساب معاملاتی‌تان را رشد دهید.

بیشتر بخوانید: درآمد تریدر ها در ایران و جهان

بازارها را هیچ‌کس نمی‌تواند دقیقا پیش‌بینی کند. هیچ‌کس کنترلی روی بازارهای بزرگ ندارد. به همین دلیل، باید ضرر را بخشی از ترید بدانید ولی تعداد ضررها و مقدار آن‌ها را تا حد ممکن کم کنید تا این ضررها سودهای شما را از بین نبرند.

باید به میانگین سود و زیان‌ها بنگرید و ببینید آیا استراتژی که در پیش گرفته‌اید کارساز است؟

وقتی قصد آغاز یک ترید را دارید، هدف‌تان پیاده‌سازی صحیح و کامل استراتژی‌تان باشد و نه صرفا کسب سود. شاید این توصیه برایتان عجیب باشد چون هدف از ترید کردن کسب درآمد است.

وقتی روی پول تمرکز می‌کنید شاید هیجانات بازار شما را از مسیر خارج کند، مثلا خبری خاص را ببینید و با ترس دارایی خود را بفروشید؛ در حالیکه هنوز قیمت به حدضرر شما نرسیده است.

ولی وقتی روی پیاده‌سازی درست و اصولی ترید متمرکز باشید و پول را از یاد ببرید، هیجانات روی شما تاثیر کمتری خواهد گذاشت.

تمرکز روی فرآیند آموزش ترید و صحت پیاده‌سازی استراتژی یک مزیت دیگر نیز دارد: شما با پیاده‌سازی کامل استراتژی‌تان، نقص‌های آن را تشخیص خواهید داد و آن را رفع خواهید کرد.

مقالات مرتبط: